Kjøkken – og spisestue

Det er rart med det, hvordan mye vil ha mer. I den gamle hytta vår er kjøkkenet omtrent 5 kvadratmeter, riktignok godt utnyttet, men lite. I leiligheten i byen har vi et større kjøkken, rundt 25 kvadratmeter. I Krikaveien er kjøkkenet foreløpig på omtrent en tredjedel av grunnflaten. Om vi legger til spisestuen som en utvidet del av kjøkkenet, okkuperer vi omtrent to tredjedeler av grunnflaten. Og jeg elsker det.

I våre hjem er kjøkkenet et sentralt punkt. Her lages all mat, det gjøres lekser, hobbyprosjekter, planlegging og drømmes. Kjøkkenbordet er ofte en salig blanding av dagens og forrige ukes aviser, stearinlys og leker. En, to eller tre ekstra til middag er bare hyggelig, eller muffinspynting (langt fra køppkeiks her i gården), pepperkakebaking eller fårikål. Skapene rommer mye, fra Toro-poser, mel, bøker og oppskriftshefter, garn, kontorting og roteskuffer. Legg til loppemarkedfunn, gamle papirer, en binders eller tre; kjøleskapet er dekket av oppslag om planer og postkort.

Lykken er å ha en mann som ser rommene og så kan formidle på papir hva som egner seg. Selv om han til tider mener at jeg er kravstor og umulig, finner han alltid en løsning som forener både hans tanker og mine ønsker.

Foreløpig ser kjøkkenløsningen ut som dette. Det kan fort endre seg, men se – det er til og med mulig med peis eller ovn pÃ¥ kjøkkenet. En romslig spiseplass til oss og alle barna, lange benker med god arbeidsplass, lys og luftighet. Jeg drømmer likevel om noe mer. Noe stort. Noe urimelig dyrt, men akk sÃ¥ fint – en AGA.

Kan du ikke se den for deg? Der ved pipen, i hjertet av huset, med god lunk og en gryte putrende, en kake i ovnen, og gummistøvler stående til tørk foran. Kanskje en chutney som bobler, en deig til heving, og lukten av kaffe i rommet. Mannen min mener at jeg er gal som i det hele tatt vurderer en ovn som koster omtrent det samme som en pent brukt Fiat 500 og overskrider det totale kjøkkenbudsjettet med 150%. Jeg lar meg imidlertid ikke stoppe og surfer gis bort på finn.no for å finne kjøkkeninnredning, de andre hvitevarene og ikke minst en vask med tilhørende armatur. Jeg vurderer nå å begynne med Lotto.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *